Pagini

miercuri, 2 iunie 2010

Alcolmetrul


După cum multă (toată?) lume știe, după ce îți condimentezi arterele cu alcool, e greu să-ți dai seama dacă ar trebui să continui procesul, să te urci la volan, să iei bicicleta sau să chemi un taxi și să tragi un pui de somn. Sigur, ochiometric, prietenii te pot ajuta cu o idee - asta dacă nu sunt și ei în aceeași dilemă.

Un alt potențial sprijin în viitorul nu din cale afară de îndepărtat ar putea fi alcolmetrul de buzunar ... deocamdată există două mari probleme cu un astfel de aparat - cele bune sunt foarte scumpe ($150-$300) și apoi măsoară numai alcoolul din sânge nu și cel care e pe cale să ajungă în sânge. În plus, la noi legea nu permite condusul cu nici o cantitate de alcool în sânge, deci o măsurare precisă are folosințe mai puține ;)

Revista Wired a făcut o comparație între diverse modele și aparatele oficiale ale poliției americane ... Cum funcționează un astfel de aparat? Măsoară concentrația de alcool din aerul expirat - atâta vreme cât există alcool în sânge, aerul din alveolele pulmonare va conține și el alcool - și s-a evaluat destul de precis că concentrația din sânge e de 2100 - 2300 ori mai mare decât cea din aerul expirat.

Authorities said they did not have additional details on what Lohan's alcohol-monitor registered in order to be found in violation.

The bracelet is designed to test the skin for alcohol every half hour by sampling a person's perspiration. There are also sensors that check for tampering.



Evident că tehnologia nouă are și subtilitățile ei ... iată un potențial fragment de poveste de la un posesor de alcolmetru:

"1:24: I can't find my pants. My breathalyzer is in clear sight. I blow. A .23. Someone informs me that my challenger just blew a .26. They add that he hasn't thrown up yet. I tell them to "kiss my fucking ass." My last clear memory."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu