Pagini

joi, 3 iunie 2010

Oare este nevoie de mai multa motivatie in jurul nostru?

În general omul nu vrea sa se obișnuiască! Chiar dacă la un moment dat ii este foarte bine, exista un vierme care nu doarme. Dacă te-ai obișnuit cu ceva anume atunci apare inevitabil o anumita stereotipie dinamica, se micșorează spiritul de observație, eveniment care generează rutina, plictiseala și monotonia. Apar deprinderile fixe, apucăturile, tabieturile. La nivel teoretic si declarativ toată lumea fuge de asta. Insă foarte ironic este ca în același timp omului ii este frica de schimbare. Exista o teama ancestrală fata de necunoscut care în prezent o putem traduce in teama de eșec, teama de respingere sau frica de dezamăgire. Pe măsura acumulării de experienta ajungi sa nu mai ai iluzii, si atunci ai mai puține decepții însa teama din fata gândurilor persista.
Cineva se întreba: iubire sau obișnuință. Poate nu este necesar sa răspunzi, poate doar să-ți înfrângi apatia, să spulberi opacitatea și să furi mai multa motivație din jurul tău. Si cred ca aici este problema societății noastre. Sunt prea multe modele și nici unul! Eroi nu mai exista, diferența între generații este prea mare iar rolul Familiei se risipește, idealurile și viata ajung sa fie atât de puțin importante iar tu diferențiezi tot mai greu polițistul Bun de polițistul Rău.
Ar trebui sa ne recautam modelele, sa le punem în fata, sa ne motiveze și să ne inspire. Si totul ar fi mai ușor!
Uite aici o explicatie desenata si un studiu social despre motivatie. Trebuie sa ai putina rabdare, dar informatiile sunt interesante!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu